Su Yalıtımı Nedir?

SU YALITIMI NEDİR ?

Kar, yağmur gibi hava koşullarından, toprak altından zamanla gelecek yeraltı sularından binayı korumak amacıyla yapılan uygulamaya “ su yalıtımı” denir.

Doğru  yapılmayan bir su yalıtımından istediğimiz sonuç alınamayacaktır. Bu yüzen malzeme seçimi, detayları doğru analiz etmek ve profosyonel, işi bilen bir ekiple çalışmak çok önemlidir.

İyi yapılmamış su yalıtımının sonucunda yapılardaki taşıyıcı kısımdaki donatılar korozyona uğrayarak taşıma kapasitesinin düşmesine  neden olur.  Zeminden gelen rutubet ve suyun içindeki sülfatlar temel betonuyla reaksiyona girerek yapının dayanımını olumsuz etkiler.Ayrıca iyi yapılmamış su yalıtımı binalarda küf ve mantar oluşumuna yol açarak insan sağlığını tehtit eder.

KALİTELİ VE DOĞRU YAPILAN SU YALITIMI UYGULAMASININ FAYDALARI

 * Binalardaki taşıyıcı kolonlardaki demirlerin korozyona uğrayarak paslanmasını ve taşıma kapasitesinin düşmesini önler.  

* Nem, rutubet gibi küf ve mantar oluşumuna sebep olan problemleri engeller.  

* Çatı ve teraslardan gelecek suyu engeller.  

* Havuzlarda ve su depolarında su kaçaklarını engeller.

KULLANILAN MALZEMELER

Su Yalıtımı sentetik ve bitümlü Örtüler   :   
Sentetik örtüler ( PVC, HDPE, CPE, CSPE, EPDM, TPO, ECB vb. ) ve Bitümlü örtüler                                                                                                               (Polimer Bitümlü Örtüler (APP/SBS katkılı), Okside Bitümlü Örtüler )

Sürme Esaslı su yalıtımı Malzemeleri   :
Çimento esaslı su yalıtımı malzemeleri , Akrilik esaslı su yalıtımı malzemeleri , Bitüm esaslı su yalıtımı malzemeleri , Poliüretan esaslı su yalıtımı malzemeleri

Yapısal Su Yalıtım Malzemeleri:
Yapı kimyasalları ve derz malzemeleri

SU YALITIMI - UYGULAMA ALANLARI

Binaların temeli , toprak ile temas eden duvarlar, balkonlar, teras ve çatılar, banyo ve wc gibi ıslak hacimler, su deposu ve havuzlar su yalıtımının uygulanacağı alanlardan bazılarıdır.